اجاره مغازه در ترکیه بحث داغی است که ایرانیان به دلیل شرایط اقتصادی بهتر نسبت به ایران و کم هزینه تر بودن در سال های اخیر به آن پرداخته اند.انگیزه ها برای اجاره مغازه در ترکیه می تواند متفاوت باشد برخی برای گذراندن زندگی خود در این کشور اینکار را می کنند،برخی به دنبال اقامت در ترکیه از این طریق هستند و برخی دیگر به چشم سرمایه گذاری به آن نگاه می کنند.
اگر قرار است اینکار را بکنید و یا در فکر خود چنین ایده ای دارید،حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید چراکه نه تنها پاسخ بسیاری از سوالات خود را خواهید گرفت بلکه مواردی ممکن است وجود داشته باشد که شما ندانید و نداستن آنها به شما ضرر زیادی وارد می کند.
پاسخ به سوالات مهمی مانند شرایط اخذ مجوز های لازم برای راه اندازی مغازه در ترکیه چیست؟آیا برای اجاره مغازه در ترکیه نیاز به اقامت داریم ؟کدام مراکز و موسسات برای کار های ادارای آن معتبر هستند و باید به آن مراجعه کنیم؟
آنچه می خوانیم
قوانین اجاره مغازه در ترکیه
اگر بخواهیم از نگاه سرمایه گذاری نگاه کنیم و بخواهیم اقتصادی فکر کنیم،ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود یکی از نقاط خیلی مهم برای تجارت است و بازدید کنندگان زیادی دارد و این عابران می توانند از همه طیفی باشند بنابراین هم مردم عادی از مغازه شما دیدن می کنند هم می توانید با تاجران زیادی در ارتباط باشید.
نکته مهم برای راه اندازی یک کسب و کار در ترکیه این است که شما برای هرگونه فعالیت تجاری و اقتصادی نیار به اخذ مجوز های لازم و ثبت شرکت در این کشور هستید.بسیاری از افراد فکر می کنند که لازم نیست برای اجاره مغازه کوچک در ترکیه اینکار را بکنند اما حقیقت این است که حتی این مغازه ها هم نیاز دارند که مالک آن روند اداری ثبت را اجرا کند.
یک فاکتور مهم دیگری که حتما باید در نظر بگیرید این است که شرایط هر کس برای این کار متفاوت است.باید بررسی شود که اقامت شما در ترکیه چه نوعی است و یا اصلا اقامتی دارید یا هم اکنون در ایران هستید و می خواهید شروع کنید؟طبق قانون ترکیه،برای فعالیت اقتصادی علاوه بر مجوزهای مربوطه مانند ثبت شرکت،نیازمند اجازه کار هم هستید.این اجازه توسط وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه با نام ویزای کاری ترکیه صادر می شود که یکسال به شما اجازه فعالیت های اقتصادی می دهد اما نیازی به نگرانی ندارید چرا که اگر مغازه خود را راه بیندازید و طبق قانون پیش بروید،به راحتی بعد از یکسال ویزای خود را تمدید می کنید و دردسرهای ویزای توریستی را نخواهید کشید.

پس این نکته را در نظر داشته باشید که برای اجاره مغازه در ترکیه لازم است که حتما یا اقامت دائم گرفته باشید یا اقامت یکساله خود را در اختیار داشته باشید.
برای اجاره مغازه در ترکیه چگونه اجازه کار بگیرم؟
به طوری کلی وضعیت شما از دو حالت بیشتر خارج نخواهد بود.یا باید برای اجازه کار صاحب کسب و کار باشید یا برای کس دیگری کار کنید تا اجازه کار بگیرید.
در هر دو صورت شما می توانید به صورت مجزا برای خود یک مغازه بخرید یا آن را اجاره دهید و یا حتی خودتان مغازه ای اجاره کرده و با آن در کنار شغل اصلی تان درآمد زایی کنید.
1-مراحل اجازه کار برای کارمندان
برای اینکه بتوانید به عنوان یک تابع خارجی کارمند یک شرکت شوید باید به نکات زیر توجه کنید:
- باید از قبل نامه جاب آفر از شرکت ترکیه ای برای شما ارسال شده باشد.
- نامه را به اداره کار می برید و درخواست اجازه کار را ثبت می کنید.
- ارسال مدارک مورد نیاز خواسته شده (جلوتر آنها را معرفی می کنیم)
- انتظار برای نتیجه نهایی
- در صورت تایید تا یک ماه فرصت دارید اقامت کاری خود را اخذ کنید.
2-اجازه کار برای صاحب کسب و کار
اگر خودتان کارفرمای خودتان هستید و برای کسی کار نمی کنید باید ثبت شرکت در ترکیه انجام داده باشید.حال این ثبت می تواند برای هر شرکتی اتفاق افتاده باشد و اگر شرکتی مد نظرتان نیست،برای همان مغازه نیز می توان کارهای ثبت شرکت را انجام داد.برای ثبت می توانید از وکلای قانونی کمک بگیرید تا کارها بی نقص جلو رود اما اگر خودتان می خواهید امور ثبت را انجام دهید مراحل زیر را در نظر بگیرید:
- محل شرکت یا مغازه خود را دقیق پس از اجاره یا خرید یاداشت کنید.
- یک اسانامه بی نقص تنظیم کنید.
- نام مغازه خود را انتخاب کنید.(نام انحصاری و خاص)
- برنامه تجاری خود برای درآمدها و مالیات های مربوطه ارائه دهید.
- مدارک لازم را ارائه دهید.
- کد مالیاتی بگیرید.
- کارت بازرگانی بگیرید و حسابی افتتاح کنید.
- امور بیمه را انجام دهید.
- به اداره دارایی رفته و فرم درخواست خود را تکمیل کنید.
مدارک لازم برای اجاره مغازه در ترکیه
در حقیقت،خود اجاره مغازه در ترکیه نیاز به مدرک خاصی ندارد و تمامی این مدارکی که در ادامه میبینید مربوط به ویزای کارتان است و باید آنها را آماده کنید تا اجازه فعالیت مغازه خود را کسب کنید.
- مدارک مربوط به اقامت (دفترچه اقامت)
- پاسپورت معتبر
- چند قطعه عکس واضح با پس زمینه سفید
- برگه درخواست راه اندازی مغازه
- رسید پرداخت هزینه کارت اقامت به مبلغ 72 لیر
- ارائه مدرک تحصیلی دیپلم
- ارائه مدارک هویتی
- ارائه مدارک بیمه
- عدم سو پیشینه
- تمکن مالی در طول اقامت موقت فعلی
هزینه اجاره مغازه در ترکیه
میزان هزینه ماهانه بر ای افرادی که برای اجاره مغازه در ترکیه اقدام می کنند متفاوت است و این تفاوت ناشی از محل مغازه و شهری که در آن مغازه شما قرار دارد است.به عنوان مثال ،در یک محله پر رفت و آمد توریستی در استانبول،هزینه به مراتب کمتر از یک محله خلوت در شهرهای دیگر است.البته میزان فروش شما نیز همزمان به طور خودکار تغییر می کند.البته موالرد دیگری مانند اینکه چه امکاناتی آن مغازه به شما ارائه می دهد، چقدر بزرگ است و یا آیا نوساز است یا قدیمی همه در قیمت خرید یا اجاره آن ملک تاثیر می گذارند.
برای اینکه یک تصور کلی داشته باشید دو مثال میزنیم:
هزینه اجاره یک باب مغازه با وسعت 40 متر مربع در استانبول 1300 لیر ترکیه به صورت ماهانه است.هزینه احاره ماهانه یک مغازه در یک محله نسبتا مناسب در استانبول و مغازه با وسعت 80 متر 3700 لیر خواهد بود.

یافتن مغازه های قابل اجاره و یا آماده خرید در ترکیه
- مشاورین املاک: اولین روش اقدام از طریق آژانس های املاک مانند ترکیه آر اس است.البته باید قبل از هرگونه اقدام،از صحت و صداقت فعالیت های آژانس مورد نظر اطمینان پیدا کنید.ترکیه آر اس با پیشنهاد بهترین گزینه ها برای خرید ملک در ترکیه بهترین واحد های تجاری را با توجه به صنف کاری تان به شما پیشنهاد می کند.برای اطلاع از خدمات و در یافت مشاوره رایگان با شماره تلفن های موجود تماس بگیرید.
- اینترنت: وبسایت ها و پلتفرم های زیادی در بستر فضای دیجیتالی فعالیت می کنند که می توانید با سرچ ساده از آنها ادقام کنید.البته اگر نظارتی روی بستر مذکور وجود نداشته باشد،امکان کلاهبرداری توسط سودجویان وجود دارد.برای آگاهی های بیشتر می توانید از مقاله جلوگیری از کلاهبرداری خرید ملک در ترکیه استفاده کنید.
- روزنامه ها و مجلات: بسیاری از صاحبین ملک آگهی فروش یا اجاره ملک خود را به همراه شماره تلفن خود در روزنامه ها و یا مجلات پر مخاطب قرار می دهند که می توانید آنها را تهیه کنید و مطالعه کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله تمامی جوانب اجاره مغازه در ترکیه را با هم بررسی کردیم و دانستیم که برای شروع فعالیت خود ابتدا باید یک اقامت موقت یکساله به همراه اجازه کار داشته باشید.هزینه ها را بررسی کردیم و راه هایی که می توانید برای پیدا کردن مغازه خود پیدا کنید را معرفی کردیم.
توجه داشته باشید اگر اقامت دائم نداشته باشید،با اجاره مغازه در ترکیه و فعالیت قانونی و پرداخت مالیات به صورت مداوم،می توانید اقامت موقت خود را سالانه تمدید کنید و در طولانی مدت اقامت دائم بگیرید.
سوالات متداول اجاره مغازه در ترکیه
متقاضی باید دو شرط اقامت موقت و اجازه کار را داشته باشد.نحوه گرفتن اجازه کار از مراجع قانونی توضیح داده شده است.
بله،با داشتن اقامت موقت و خرید یا اجاره ملک خود در ترکیه و بردن تمامی مدارک مورد نیاز گفته شده به اداره کار و ثبت درخواست قانونی،می توانید با خیال راحت به کسب درآمد بپردازید.
این هزینه کاملا بستگی به محله مورد نظر دارد و با افزایش تردد و متراژ مغازه تغییر می کند.هزینه احاره مغازه 40 متری در یک محله متوسط تاستانبول را 1300 لیر ماهانه در نظر بگیرید.
اگر قصد شما اجاره است باید بسیار محتاطانه عمل کنید و تحقیقات لازم را انجام دهید که برای شما بصرفد.اگر مغازه شما در یک محله توریستی پر رفت و آمد بوده و محصولات خوبی را برای جامعه هدف خود در نظر گرفته باشید و یا اگر صنف کاری شما مخصوص گردشگری باشد نه تنها اجاره مغازه در ترکیه برای شما صرفه اقتصادی دارد بلکه کاملا پرسود خواهد بود.به طور کلی خرید مغازه ریسک ضرر را کاهش می دهد و باید مشاوره های لازم را از افراد ذی صلاح بگیرید.