سربازی همواره یکی از دغدغه های بزرگ افرادی است که قصد مهاجرت و سرمایه گذاری در ترکیه را دارند و نگران این هستند که به دلیل نرفتن به خدمت مشکلی برایشان پیش بیاید.در این مقاله می خواهیم به طور کامل قوانین سربازی ترکیه را توضیح دهیم و ببینیم که آیا ترکیه سربازی اجباری دارد؟مدت زمان سربازی در ترکیه چقدر است؟آیا زنان هم باید در ترکیه به خدمت بروند؟با چه راهکار هایی می توان بدون سربازی در ترکیه زندگی کرد؟پاسخ همه این سوالات را در ادامه خواهیم دید.
شرایط سربازی ترکیه
هر کشوری برای نیروی نظامی و ارتش خود برنامه های متفاوتی دارد و به آن اهمیت می دهند.کشور ترکیه از سال های دور که به عنوان عثمانی شناخته می شد،یکی از قدرتمند ترین ارتش های دنیا را داشته است و همواره سطح بالای خود را حفظ کرده است.با اینکه امروزه بسیاری از کشورهای جهان قانون سربازی اجباری را حذف کرده اند اما هنوز هم کشورهایی هستند که همان استراتژی قدیمی را دنبال می کنند.
ترکیه نیز مانند ایران سربازی اجباری برای شهروندان و مقیمان با جنسیت مرد و بالای 21 سال خود در نظر گرفته است پس سربازی در ترکیه برای زنان اجباری نیست.
مردان ترکیه به صورت اجباری باید به مدت یکسال به خدمت سربازی مشغول باشند.این مقدار در گذشته به صورت 18 ماهه بود اما خوشبختانه در طی اقدامات فعالان و کارشناسان در جهت افزایش بازدهی و حذف تدریجی سربازی اجباری،مقدار آن به یکسال کاهش یافت و نکته بسیار مثبت دیگر که می توان در کشور خودمان هم استفاده شود،این است که برای فارغ التحصیلان دانشگاهی،مدت زمان سربازی اجباری در ترکیه 6 ماه است.
خدمت سربازی در ترکیه با پرداخت حقوق به سربازان همراه است که مقدار آن در 6 ماه اول 1200 لیر و در 6 ماه دوم 2800 لیر ترکیه خواهد بود.لازم به ذکر است که دارندگان مدرک دانشگاهی می توانند 6 ماه دوم را به صورت اختیاری و داوطلبانه به خدمت مشغول شوند و از این جهت محدودیتی نخواهد بود.تمامی سربازان حداقل 2 روز در ماه را می توانند به مرخصی بروند که مقدار مرخصی نیز می تواند بسته به محل خدمت و دشواری های آن مانند شرایط نامناسب آب و هوایی،افزایش بیابد.یکی دیگر از ملاک هایی که باعث می شود مقدار مرخصی افزایش یابد،میزان فاصله محل زندگی تا محل خدمت است به طوری که اگر فاصله از 1600 کیلومتر بیشتر شود،تا 5 روز مرخصی به سرباز داده می شود.

نکته بسیار جالب دیگر این است که مشمولان غایبی که در ترکیه به سربازی نرفته اند می توانند ازدواج کنند،ملک بخرند و یا حتی از کشور خارج شوند اما طبق قانون اگر تا حداکثر 45 سالگی به سربازی نرفته باشید و یا برای خرید آن اقدام نکرده باشید،طبق قانون مجرم شناخته می شوید و ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد شود و همچنین دیگر نمی توانید ملیت ترک خود را ترک کنید.
اگر شما یا فرزندتان در ترکیه دبیرستان را به اتمام برسانید و قصد ادامه تحصیل نداشته باشید،از 20 سالگی مشمول خدمت خواهید شد اما اگر قصد دارید تحصیل کنید 2 ال معافیت تحصیلی خواهید گرفت تا تکلیف دانشگاه خود را مشخص کنید.مانند قوانین ایران،پس از تحصیل در دانشگاه ها،به شما معافیت تحصیلی داده می شود و پس از اتمام و اخذ مدرک،دو سال دیگر نیز معاف خواهید بود.دقت کنید که در هر مرحله،نیاز به تمدید معافیت ها از طریق دفاتر مربوطه است و به صورت خودکار اتفاق نمی افتد.
قوانین سربازی ترکیه برای اتباع خارجی
از آنجایی که شما هم مانند بسیاری دیگر از هموطنانمان به دنبال مهاجرت به این کشور از طریق راه های مختلفی مانند تحصیل،کار،سرمایه گذاری و غیره هستید باید با قوانین سربازی که دولت ترکیه برای اتباع خارجی از جمله ایرانیان در نظر گرفته آشنا باشید.

بسیاری از افراد نا آگاه به اشتباه تصور می کنند می توانند به عنوان سرمایه گذار خارجی وارد ترکیه شوند بدون اینکه نیازی به رفتن به خدمت وجود داشته باشد.با اینکه نداشتن کارت پایان خدمت مشکلی در روند خرید ملک در ترکیه به وجود نمی آورد و به راحتی می توانید برای شهروندی توسط آن اقدام کنید و حتی سفر های خارجی زیادی داشته باشید،اما به هر حال مشمول خواهید بود.
طبق قانون،اتباع خارجی که در سنی زیر سن 21 سالگی وارد خاک ترکیه شده باشند و بعد از آن شهروند این کشور شده باشند،مشمول خدمت سربازی خواهند بود یعنی حتی اگر در سن 19 سالگی وارد شده باشید و در سن 22 سالگی تابع ترکیه شوید،همچنان مشمول خواهید بود.
برای افرادی که بعد از 21 سالگی وارد خاک ترکیه بشوند،باید مدارکی ارائه کنند که ثابت کند خدمت سربازی را در ایران گذرانده اند یعنی همان ارائه کارت پایان خدمت.
خرید سربازی در ترکیه
ظاهرا جوان ایرانی بختش با سربازی اجباری گره خورده است.بسیاری از افراد از ما می پرسند که شرایط زندگی در ترکیه بدون سربازی اجباری چگونه است؟پاسخ این است که خوشبختانه بر خلاف ایران در تاریخ کنونی مشمولین می توانند اقدام به خرید سربازی حود در کشور ترکیه بکنند.
افراد علاقه مند به خرید سربازی که بیش از 22 سال سن داشته باشند،باید مبلغی معادل 37 هزار لیر پرداخت کنند و 25 روز دوره آموزشی بگذرانند.
در صورتی که فرد خارجی باشد،می تواند با ارزهای خارجی نیز این مبلغ را بپردازد.
جمع بندی قوانین سربازی در ترکیه و سخن نهایی
در این مقاله آموختیم که شرایط و قوانین سربازی ترکیه به چه صورت است و دریافتیم که این قوانین برای اتباع خارجی و شهروندان ترکیه تفاوت چندانی ندارد و فقط امکان پرداخت ارزی برای خرید آن به وجود آمده است.
همچنین دریافتیم که سربازی در ترکیه برای تمامی افراد از 21 سالگی به بعد اجباری است و تنها راه برای رهایی از آن خرید یا به تعویق انداختن آن است.همانطور که گفته شد،برای تحصیل در مقاطع بعدی خود می توانید برای معافیت تحصیلی اقدام کنید و پایان هر دوره نیز معافیتی دو ساله خواهید داشت.مهاجرینی که شهروندی ترکیه را اخذ کنند دو سال معافیت موقت می گیرند و فرصت خواهند داشت تا خود را برای سربازی آماده کنند.
خرید سربازی اجباری ترکیه با 37000 لیر امکان پذیر است و نکته بسیار مهم این است که مشمولین غایب در روند خرید املاک،سرمایه گذاری،ازدواج،سفر های خارجی و بسیاری از موارد دیگر،محدودیتی نخواهند داشت.
در صورتی که خدمت نرفته باشید،سربازی برای ایرانیان و تمامی اتباع خارجی در ترکیه الزامی است.
به طور خلاصه می توان گفت که تمامی مردان بالای 21 سال چه خارجی چه ترکیه ای باید به مدت یکسال سربازی اجباری بروند و یا با 37 هزار لیر آن را بخرند.
تمامی سربازان باید یکسال خدمت کنند.البته اگر مشمول مدرک دانشگاهی داشته باشد،خدمت او به صورت 6 ماه اجباری و 6 ماه اختیاری خواهد بود.
37 هزار لیر مبلغی است که باید برای خرید سربازی خود بپردازید.