هزینه زندگی در ترکیه قطعا مهم ترین فاکتوری است که افرادی که به دنبال مهاجرت به این کشور هستند،آن را مورد بررسی قرار می دهند و به دنبال اطلاعات در باره آن هستند.خوشبختانه در مقاله امروز بر آن شدیم که تمامی اطلاعات لازم در زمینه مخارج زندگی در ترکیه را به شما انتقال دهیم تا بتوانید با شرایط خود آنها را بسنجید و سفری مطمئن داشته باشید.
هزینه زندگی در ترکیه به ازای هر نفر چقدر است؟ هزینه های جانبی زندگی در ترکیه مانند تحصیل،خورد و خوراک،تفریح و مسکن چقدر هستند؟آیا زندگی در ترکیه به صرفه تر از ایران است؟در انتهای این نوشته باید بتوانیم پاسخ همه این سوالات را به شما داده باشیم.
مسلما خرج و مخارج هر کسی در هر کشوری باشد به شرایط زندگی او بر می گردد.به هیچ وجه نمی توان هزینه های یک دانشجو را با هزینه یک سرپرست خانوار در استانبول مقایسه کرد.پس حتما شرایط خود را بسنجید و سعی کنید اطلاعات کلی از هزینه های گفته شده دریافت کنید.
هزینه مسکن در ترکیه
هر کسی ممکن است با انگیزه های متفاوتی در ترکیه زندگی کند از این رو ما باید هر بخش را مخصوص افراد مختلف بررسی کنیم.
هزینه مسکن برای علاقه مندان به اقامت ترکیه
دسته اولی که قرار است هزینه هایشان را معرفی کنیم افرادی هستند که به دنبال اقامت دائم از طریق خرید ملک در ترکیه هستند.همانطور که احتمالا می دانید،برای اینکه به شما اقامت ترکیه تعلق بگیرد،باید ارزش ملک یا مجموع املاک خریداری شده به 250 هزار دلار آمریکا برسد.یعنی در تاریخ امروز 1 اسفند سال 1400،حداقل هزینه ای که باید برای صاحب ملک شدن و گرفتن اقامت ترکیه در نظر بگیرید حدود 3 میلیارد و 400 میلیون لیر است.البته این عدد اخیرا به دلیل کم شدن ارزش لیر به این صورت درآمده است و تا چند ماه پیش این عدد بیش از یک میلیارد لیر کمتر از رقم فعلی بود.
البته این مقدار فقط یکبار پرداخت می شود و آن را نمی توان جزو هزینه زندگی در ترکیه حساب کرد.

هزینه مسکن در ترکیه برای دانشجویان
همواره زندگی دانشجویی بسیاری از مخارج را کاهش می دهد.معمولا دانشجویان می توانند در خوابگاه ها هزینه مسکن خود را تا حد خوبی کاهش دهند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند.
گزینه اول برای دانشجویان می تواند خوابگاه های دولتی باشد.این خوابگاه ها معمولا برای بومیان طراحی شده اند اما برخی از آنها دانشجوی خارجی نیز می پذیرند.حتما باید خوابگاه های ددولتی در اولویت شما باشد چرا که ارزانترین است و هزینه ای معادل 200 الی 350 لیر به صورت ماهانه است.
گزینه دوم را می توان خوابگاه های ارزان قیمت وکیف نامید که شرایط خاصی دارند.این خوابگاه ها توسط سازمان های مذهبی آماده شده اند و برای ورود به آن از شما مصاحبه گرفته خواهد شد.هزینه این خوابگاه ها نیز حدود 220 الی 340 لیر خواهد بود.
خوابگاه های غیر دولتی نیز با اینکه ممکن است گرانتر باشند اما به هر حال خوابگاه هستند و از اجاره یک آپارتمان هزینه های بسیار کمتری دارند و هزینه زندگی در ترکیه را برای شما کاهش خواهند داد.هزینه خوابگاه های خصوصی می تواند بین 220 الی 380 لیر ترکیه باشد.
هزینه خرید و اجاره خانه در ترکیه
برای یسیاری افراد زندگی در خوابگاه ها می تواند سخت باشد و از آنجایی که ممکن است شرایط مالی مناسبی داشته باشید،می توانید به اجاره یا خرید یک ملک نیز فکر کنید.با خرید یا اجاره ملک با مبالغ پایین درست است که به شما اقامت دائم به صورت مستقیم تعلق نمی گیرد،اما می توانید اقامت موقت یکساله بگیرید و در طول این یکسال به فعالیت های خود مشغول باشید و همزمان یک سرپناه مناسب نیز داشته باشید.
شاید به این فکر کنید که خب چرا اصلا اقامت موقت باید برای ما اهمیت داشته باشد؟پاسخ این است که ممکن است دانشجویی باشید که از ترکیه به عنوان سکوی پرتاب خود استفاده کرده اید و قصد دارید به یک کشور پیشرفته تر مهاجرت کنید.و یا می توانید طبق قانون،با چند سال حضور در ترکیه و تمدید یکساله اقامت موقت خود،نهایتا اقامت دائم خود را بگیرید.
حال که فهمیدیم خرید یا اجاره خانه های ارزانتر نیز می تواند اقامت دائم برای ما بگیرد و یا در دوران دانشجویی کمک بزرگی به ما بکند می توانیم هزینه زندگی در ترکیه را در این زمینه خاص یعنی مسکن بررسی کنیم.

هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه
در مرکز شهر: 2400 لیر
خارج شهر : 1460 لیر
هزینه اجاره آپارتمان 3 خوابه
در مرکز شهر: 4100 لیر
خارج شهر : 2520 لیر
هزینه خرید آپارتمان در ترکیه
برای خرید خانه می توانید با حتی 300 میلیون تومان شروع کنید!البته این خانه با این قیمت در حقیقت یک سوئیت کوچک در یک موقعیت مکانی خاص است و برای خرید یک خانه واقعی،می توانید روی 500 الی 800 میلیون تومان در یک جای معمولی حساب کنید.خانه هایی با این رنج قیمت به شما اقامت موقت می دهند و به هیچ وجه نمی توان با آن یک شبه اقامت دائم گرفت بلکه در طول بازه زمانی 3 الی 5 ساله امکان پذیر است.
قیمت در مرکز شهر: 7750 لیر به ازای هر متر مربع
قیمت در خارج شهر : 5140 لیر به ازای هر متر مربع
هزینه زندگی در ترکیه:خوراک و تغذیه
هنگامی که بحث سرپناه حل شود،مهم ترین موضوعی که دغدغه شما خواهد بود بحث خورد و خوراک است چرا که از نیاز های اولیه انسان است و اتفاقا بخش مهمی از هزینه زندگی در ترکیه را نیز تشکیل می دهد.
برای تهیه گوشت گوسفندی،گاو،شتر یا مرغ می توانید از فروشگاه های زیادی اقدام کنید و قیمت ها می توانند متفاوت باشند اما برای اینکه تصور کلی داشته باشید به قیمت هایی که در زیر آورده ایم توجه کنید.
- قیمت یک کیلوگرم گوشت گوسفندی از ۵۵ لیر تا ۱۲۰ لیر برای دنده گوسفندی متغیر است.
- قیمت یک کیلوگرم مرغ بسته به نوع مرغ و اینکه کدام قسمت آن باشد از ۱۵ لیر تا ۴۵ لیر متغیر است.
- قیمت یک کیلوگرم گوشت گاو و گوساله از ۴۹ لیر برای گوشت چرخ کرده (۷ تا ۱۴ درصد چربی) تا ۹۰ لیر برای گوشت بیفتک و استیک متغیر است.

قیمت سایر اقلام خوراکی ضروری در ترکیه
- بطری آب معدنی 1/5 لیتری حدود 2.5 لیر
- 1 لیتر شیر پاکتی :6 الی 10 لیر
- 1 کیلوگرم برنج: بسته به کیفیت 10 الی 22 لیر
- یک بسته تخم مرغ 12 عددی : 10 لیر
- یک کیلو پیاز: 4 لیر
- یک کیلو سیب زمینی: 3 لیر
- یک کیلو گوجه فرنگی : 5 لیر
- همه نوع میوه جات ضروری: کیلویی 8 الی 15 لیر
- 5 لیتر روغن زیتون: 20 الی 27 لیر
- نوشابه کوکاکولا 2 لیتری: 4.5 لیر
- ادویه جات : کیلویی 100 الی 120 لیر
- چای : تن.ع قیمت به دلیل کیفیت های متفاوت آن بالاست.هر کیلو چای را می توان 70 لیر الی 250 لیر تهیه کرد.
- پنیر: 35 الی 120 لیر
- نان تازه 500 گرمی: 2.5 لیر
- فست فود در مک دونالد: 18 لیر
- وعده غذایی در رستوران های محلی:50 لیر
هزینه پوشاک در ترکیه
این قسمت نیز کاملا به سبک زندگی شخص بر می گردد.داریم کسانی را که هفته ای یک لباس می خرند و در مقابل افرادی که تا شش ماه یا بیشتر می توانند با لباس های خود سر کنند.علاوه بر این موضوع،برخی افراد فقط از برندهای معروف و گران قیمت خریداری می کنند و برخی دیگر اهمیتی به برند نداده و فقط کیفیت برایشان مهم است.
پس نمی توانیم نسخه کلی همه بپیچیم چرا که سبک زندگی پارامتر بسیار مهمی است.تنها کاری که می توانیم برای راهنمایی شما انجام دهیم،قیمت ها و هزینه ها را اعلام کنیم و شما با توجه به سبم زندگی خود ببینید که از پس هزینه زندگی در ترکیه بر می آیید یا خیر.
هزینه لباس های زمستانی
- پالتو مردانه: 100 الی 4000 لیر
- سوییشرت:50 الی 1100 لیر
- کاپشن مردانه و زنانه: 100 الی 1500 لیر
- پیراهن مردانه: 35 الی 500 لیر
- پولیور مردانه و زنانه: 30 الی 700 لیر
- کت مردانه زمستانی:100 الی 3000 لیر
- کت زنانه زمستانی: 150 الی 4000 لیر
- بوت و نیم بوت مردانه: 60 الی 2000 لیر
- بوت و نیم بوت زنانه: 60 الی 3000 لیر
هزینه لباس تابستانی
به طور میانگین،بریا یک ست کامل لباس تابستانی 100 الی 300 لیر باید هزینه کنید.
قیمت شلوار جین در ترکیه 50 لیر تا 2000 لیر است.
محدوده قیمت شلوار های پارچه ای نیز بریا طرفداران این نوع شلوار،بسته به جنسیت متفاوت است.
قیمت شلوار پارچه ای برای آقایان:50 الی 500 لیر
قیمت شلوار پارچه ای برای خانم ها: 70 لیر الی 1000 لیر
هزینه حمل و نقل:
هزینه حمل و نقل می تواند نسبتا بالا باشد.ترکیه در زمینه حمل و نقل نسبت به برخی کشورهای اروپایی مانند پرتغال هم گرانتر است اما باز هم با این وجود از آمریکا بسیار پایین تر می باشد.
به دلیل قیمت بالای بنزین و هزینه های سالانه مربوط به ماشین،اکثر مردم از وسایل نقلیه عمومی استفاده می کنند تا هزینه زندگی در ترکیه را کاهش دهند.
میانگین هزینه حمل و نقل در کشور ترکیه ماهانه 200 لیر است.
میزان درآمد در ترکیه
طبق قانون کار ترکیه در سال 2022،حداقل میزان درآمد افراد 5000 لیر تعریف شده است.البته این حداقل حقوق قانونی است و اینکه شما بدون قرار داد بخواهید برای کسی کار کنید ممکن است مبلغ کمتر یا بیشتر هم باشد.علاوه بر آن اگر بیزینس خود را در ترکیه تاسیس می کنید،مطمئن شوید که سود کافی برای گذراندن و برآمدن از پس هزینه زندگی در ترکیه را دارید.
جمع بندی
هزینه زندگی در ترکیه تابع عوامل مختلفی است که ما برای 4 نیاز ضروری مسکن،خوراک،پوشاک و حمل و نقل را به صورت کامل بررسی کردیم و موارد دیگر را با آپدیت های بعدی مقاله اضافه خواهیم کرد.
همچنین شما می توانید برای خرید آپارتمان خود،لوکس ترین و مجهز ترین ها را از ما بخواهید.آپارتمان هایی که در وب سایت ترکیه آر اس تعریف شده اند عموما زیر مجموعه پروژه هایی بزرگ هستند که به صورت واحدی به فروش می رسند.این واحد ها در مجموعه ای فول امکانات شامل استخر،باشگاه،سالن های ورزشی،زمین بازی کودکان،امنیت بالا و… بوده و به صورت مدرن طراحی شده اند و نیازهای شما را از هر جهت رفع خواهند کرد.قیمت این واحد ها همگی در صفحه لینک شده قابل مشاهده است.