یکی از سریع ترین راه های مهاجرت به کشور ترکیه اجاره خانه در ترکیه میباشد، ترکیه آر اس در این مقاله سعی میکند که تمام مطالب مربوط به اجاره خانه در ترکیه از جمله قوانین مربوط به اجاره خانه و مدارک لازم برای اجاره خانه در ترکیه و غیره را بیان کند. اگر قصد مهاجرت در ترکیه را دارید با اجاره خانه در ترکیه راحت تر و سریع تر از خرید ملک در ترکیه میتوانید به این کشور مهاجرت کنید.
امکان اجاره مسکن در کشور ترکیه با هر بودجه ای که شما در اختیار دارید قابل انجام است و از طرفی قوانین مربوط به اجاره خانه در ترکیه تفاوت هایی نسبت اجاره در ایران را دارد که در ادامه به طور مفصل در این باره صحبت خواهیم کرد.
قوانین اجاره خانه در ترکیه
به واسطه این که ترکیه یک کشور اسلامی است و از نظر فرهنگی بسیار نزدیک به ایران است برخی از قواعد و قوانین اجاره خانه در ترکیه مشابه ایران است و تفاوت هایی در این باره وجود دارد که به آنها اشاره میکنیم.
1. در ترکیه بر خلاف ایران ودیعه یا رهن وجود ندارد و هیچ مبلغی نزد صاحب خانه به عنوان ودیعه نگه داشته نمیشود، در ابتدای بستن قرار داد اجاره خانه در ترکیه مستاجر باید مبلغ دو ماه اجاره را از پیش به صاحب خانه بدهد تا در صورت این که مستاجر ضرری به ملک وارد کند ارز این مبلغ برداشت شود و صرف هزینه مرمت خانه شود، به طور مثال اگر اجاره خانه ای در ترکیه 200 لیر باشد باید در ابتدا مبلغ 400 لیر از طرف مستاجر به صاحب خانه داده شود که اصطلاحا به این مبلغ دیپوزیت گفته میشود.
2. اجاره ملک در ترکیه میتواند بلند مدت باشد مثلا یک ساله و یا میتواند کوتاه مدت باشد مثلا ماهیانه و حتی هفتگی لازم به ذکر است که در نوع اجاره کوتاه مدت مبلغی به عنوان دیپوزیت از طرف صاحب ملک دریافت نمیشود.
3. یکی دیگر از قوانین اجاره خانه در ترکیه که نسبت به ایران متفاوت است این است که در این کشور قبوض آب، برق و گاز باید به نام مستاجر باشد و پس از اجاره مستاجر باید به واحد مربوطه مراجعه کند و این انشعابات را به نام خود کند در صورتی که این کار را انجام ندهد نمیتواند از آب، برق و گاز استفاده کند. و اما اگر در واحد های مسکونی از انشعابات اشتراکی استفاده میکنید نیازی به این کار نیست و میتوانید از این امکانات استفاده کنید.
4. معمولا صاحب ملک در ابتدای بستن قرارداد حکم تخلیه ملک را دریافت میکند و این یک رویه طبیعی میباشد و مسئله محسوب نمیباشد.
5. چنانچه در ابتدای سکونت مستاجر ملک دارای مشکلی باشد صاحب خانه باید آن را تعمیر کند و اگر مستاجر به خانه صدمه بزند باید قبل از تخلیه آن را درست کند و همانطور که ملک را دریافت کرده آن را تحویل دهد.

انواع خانه در ترکیه
به طور کلی انواع خانه در ترکیه به سه قسمت تقسیم خواهند شد و اجاره در این سه نوع قوانین یکسانی خواهد شد.
- رزیدانس: این نوع ملک ها همانند برج ها و مجتمع های مسکونی ایران میباشند.
- نرمال آپارتمان: خانه های معمولی در ترکیه را نرمال آپارتمان میگویند
- خانه های ویلایی: خانههای ویلایی ترکیه معمولا در خط ساحلی یا مناطق شهری استانبول با طبیعت زیبا ساخته میشوند.
مدارک لازم برای اجاره خانه در ترکیه و اخذ اقامت
1. برای اقدام دریافت اقامت از طریق اجاره ملک در ترکیه باید قرارداد محضری به نام مستاجر باشد، با قرارداد های غیر حضوری و غیر محضرینمیتوان اقدام کرد و حداقل باید یک سال از تاریخ قرارداد گذشته باشد که بتوان اقدام کرد.
2. اجاره نامه باید نوتر باشد، نوتر کردن اجاره نامه به معنی این است که، اجاره نامه باید به مهر و امضا دفاتر استاد رسمی برسد.
3. اصل و کپی گذرنامه
4. 4 قطعه عکس
5. یک سال بیمه درمانی
6. شماره مالیاتی
7. فیش های واریزی هزینه های جانبی

نحوه فعال سازی انشعابات (آب برق گاز) پس از اجاره خانه در ترکیه
قبوض آب، برق و گاز برخلاف ایران به نام مستاجر فاکتور میشوند و مستاجر پس از بستن قرار داد اجاره خانه در ترکیه لازم است به اداره آب، برق گاز مراجعه کند تا این قبوض را به نام خودش بزند لازم به ذکر است که اگر این کار را انجام ندهد نمیتواند از این امکانات استفاده کند برای فعال سازی انشعابات باید به اداره آب برق و گاز در کشور ترکیه مراجعه کنید و مدارک کیملیک و پاسپورت خود را ارائه دهید.
درضمن این ادارات مبلغی را به عنوان ودیعه نزد خود نگه میدارند یادتان باشد پس از اتمام قراداد اجاره ملک در ترکیه به این ادارات مراجعه کنید و اقدام به دریافت مبلغ و ابطال قرارداد خود کنید.