یکی از فرایند های بسیار مهم که در هنگام خرید ملک در ترکیه و یا ثبت شرکت در ترکیه باید به آن دقت کرد استوپاژ یا فرایند مالیات بر اجاره میباشد.
همانطور که قبلا در مقاله قوانین مالیات خرید ملک در ترکیه اشاره کرده ایم، قوانین مالیاتی کشور ترکیه با ایران تفاوت های بسیاری دارد، استوپاژ یا مالیات بر اجاره یکی از عوامل مهم و تفاوت های اصلی بین این دو کشور میباشد.
اگر بخواهیم استوپاژ را به زبن ساده تر بیان کنیم میتوانیم بگوییم که استوپاژ یا مالیات بر اجاره میزان مالیاتی است که از اجاره دفتر و یا اجاره مغازه در ترکیه دریافت میشود.
در کشور ایران مالیات ملک بر عهده صاحب ملک است اما در ترکیه این مالیات را فرد اجاره کنند پرداخت میکند، این فرایند به دلیل این است که در کشور ترکیه اعتقاد دارند که فرد صاحب خانه فعالیت اقتصادی بر روی ملک خود ندارد و نباید استوپاژ پرداخت کنند.
محاسبه استوپاژ
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم استوپاژ مالیاتی است که در ترکیه از فرد اجاره کنند دریافت میکنند حال نحوه پرداخت به چه شکلی است ؟
در کشور ترکیه قانون است که اگر شما یک ملک تجاری و یا یک دفتر کار اجاره میکنید موظف هستید که هر سه ماه یک بار معادل یک اجاره به دولت کشور ترکیه تحت استوپاژ پرداخت کنید.
اگر نیرو کار شما در دفتر یا شرکت کاریتان کمتر از 10 نفر باشد موظف هستید که هر 3 ماه یک بار استوپاژ خود را پرداخت کنید و اگر نیروی کار شما بیشتر از 10 نفر باشد موظف هستید که هر ماه استوپاژ خود ر به دولت پرداخت کنید.
شاید این رقم در اجاره بها های سنگین زیاد به نظر برسد شما فرض کنید که صحب یک شرکت در کشور ترکیه هستید و اجاره ماهانه دفترتان 10 هزار لیر میباشد، لازم است شما علاوه بر این که هزینه های دفتر و شرکت خود را پرداخت میکنید هر 3 ماه یک بار مبلغ 10 هزار لیر نیز به دولت ترکیه واریز کنید، و در صورت واریز نکردن استوپاژ خود شما فرار مالیاتی مرتکب شدیه اید و با شما برخورد قانونی خواهند کرد.
راه های حذف مالیات بر اجاره
برای این که بخواهید استوپاژ را حذف کنید دو روش وجود دارد با ترکیه آر اس همراه باشید تا این فرایند را به شما باز گو کنیم
1. خرید ملک : از آنجایی که طبق قانون استوپاژ را فرد اجاره کنند باید پرداخت کند شما با خرید دفتر کاریتن میتوانید به طور کاملا قانونی استوپاژ را حذف کنید.
2. دفتر مجازی : یکی دیگر از راه های حذف استوپاژ دفتر مجازی میباشد شما از ابتدا در اساسنامه شرکت آدرس دفتر مجازی که از قبل اجاره کرده اید را بیان خواهد کرد و به طور قانونی پرداخت استوپاژ بر عهده شما نمیباشد.

دفتر مجازی چیست ؟
در حقیقت دفتر مجازی همان دفاتر حقیقی و فیزیکی میباشد که آدرس آن ها در اساسنامه شرکت شما ثبت میشود و قابلیت این را دارد که نامه ها و… مرتبط با شغل شما را دریافت کند.
از طرفی این دفاتر به متقاضیان خود یک خط تلفن مجزا، کدپستی و امکان استفاده از دفتر برای قرار ملاقات تجاری به صورت چند ساعت در روز را نیز دارند.
البته توجه داشته باشید دو یا نهایت سه قرار ملاقات یک ساعته در ماه رایگان است و برای استفاده در دفعات بیشتر باید هزینه جداگانه پرداخت شود.
شما با داشتن این دفاتر به طور کاملا قانونی میتوانید ثبت شرکت کنید و استوپاژی برای شرکت خود پرداخت نکنید.
همچنین میتوانید در کنار دفتر مجازی، یک دفتر کار نیز اجاره کنید تا امور خود را در دفتر خودتان انجام دهید.
البته باید توجه داشته باشید برای مغازه های واقع در سطح شهر امکان استفاده از دفتر مجازی بهجای اعلام آدرس مغازه در اساسنامه شرکت نیست.